torsdag 16 maj 2013

MuscovadoPannacotta

Ingredienser till pannacottan.
3 dl matlagningsgrädde
1/2 dl muscvadosocker
2 st gelatinblad
1 tsk vanilj socker.

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten.
2. Koka upp grädden, muscovado socker och vaniljsocker.
3. Ta av grädden från plattan, och rör ner de urkramade gelatinbladen så de löser sig.
4. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl ett par timmar tills pannacottan stelnat.


Kardemummakakor.
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
100g smör eller margarin.
2 tsk mald kardemumma.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjöl och socker.
3. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en deg.
4. Forma degen till köttbollstora kulor.
5. Lägg dem på bakplåtspapper.
6. Tryck till kakorna med en mjölad gaffel.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen tills det börjar få färg, ca 10 min.
8. Låt kakorna kallna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar