Bakpulver är ett kemiskt jäsmedel. Det är fukten och värmen under gräddningen som "aktiverar" bakpulvret, så att den börjar göra koldioxid, som ger en luftig och porös deg. Gasen utvecklas först när man tillsätter varm vätska eller sätter degen i ugnen.
Jäst är en svamp som blir "levande" när den kommer i kontakt med socker, om degen inte har något socker i sig kommer det ta en längre tid för jästen att börja jäsa då.
Alltså är skillnaden mellan Jäst och Bakpulver är att jäst måste ligga och jäsa i degen ganska länge. För den måste suga upp socker från degen så när den gör de så bildas de koldioxid som gör så det blir luft i degen och den växer, det tar även tid att göra te.x bröd med jäst för att det behöver ta tid innan man ska baka med det, medans bakpulver inte behöver jäsa eller något sånt.
Är det benjamin götlund
SvaraRaderaSjälvklart
RaderaDu6
SvaraRadera